![]() |
Rajčatový salát, foto med |
Salát z čerstvých rajčat, cibule a bazalky můžeme podávat k mnoha hlavním jídlům.
Ingredience pro recept Rajčatový salát:
4 zralá rajčata, 1 cibule, hrst čerstvé bazalky, lžíce olivového oleje lisovaného zastudena, sůl, pepř, šťáva z půlky citronu. půl šálku vody, 3 lžičky cukru nebo 3 kapky umělého sladidla.
Rajčatový salát krok za krokem:
- Omyjeme rajčata, oloupeme cibuli, opláchmene bazalku.
- Rajčata nakrájíme na malé kousky (na osminky nebo podle velikosti rajčat ještě menší. Cibuli rozřízneme podélně napůl a nakrájíme na tenké plátky, které se rozpadnou na proužky. Bazalku posekáme nahrubo.
- Vše smícháme v misce.
- Uděláme si zálivku z vody, cukru a citronu.
- Rajčata osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
- Rajčatový salát zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a dáme vychladit do ledničky. Dobrý je jen tak, ale co ho zkusit s čerstvou vlastnoručně upečenou křupavou bagetou?
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat