středa 6. dubna 2011

Rajčatový salát


Salát z čerstvých rajčat, cibule a bazalky můžeme podávat k mnoha hlavním jídlům.

Ingredience pro recept Rajčatový salát:

4 zralá rajčata, 1 cibule, hrst čerstvé bazalky, lžíce olivového oleje lisovaného zastudena, sůl, pepř, šťáva z půlky citronu. půl šálku vody, 3 lžičky cukru nebo 3 kapky umělého sladidla Kandisin.

Rajčatový salát krok za krokem:

1. Omyjeme rajčata, oloupeme cibuli, opláchmene bazalku.

2. Rajčata nakrájíme na malé kousky (na osminky nebo podle velikosti rajčat ještě menší. Cibuli rozřízneme podélně napůl a nakrájíme na tenké plátky, které se rozpadnou na proužky. Bazalku posekáme nahrubo.

3. Vše smícháme v misce.

4. Uděláme si zálivku z vody, cukru a citronu.

5. Rajčata osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

6. Rajčatový salát zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a dáme vychladit do ledničky. Dobrý je jen tak, ale co ho zkusit s čerstvou vlastnoručně upečenou křupavou bagetou?

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: