středa 20. dubna 2011

Pórková polévka se smetanou


Úžasným zdrojem minerálů je pór, který navíc báječně chutná. Pórkovou polévku můžeme místo smetany doplnit taveným sýrem, který v ní rozvaříme. Tehdy do ní přidáváme i pokrájenou klobásu a někdo i česnek. Se smetanou je ale jemnější.


Ingredience pro recept Pórková polévka se smetanou:

1 1/2 l vody, 4 středně velké brambory, 2-3 pórky (podle velikosti), 1/4 l smetany na vaření, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, můžeme, ale nemusíme použít masox nebo zeleninový bujón, případně podravku.  

Pórková polévka se smetanou krok za krokem:

1. Dáme vařit vodu - buď osolenou nebo s bujónem - a s kořením.

2. Oškrábeme brambory, nakrájíme je na menší kostičky a vložíme do vody.

3. Očistíme pórek, odstraníme nevzhledné části okrajových listů. Pečlivě ho umyjeme a nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka.

4. Když jsou brambory poloměkké, přidáme pór. Vaříme do změknutí.

5. Nakonec vmícháme smetanu, necháme překulit a už nevaříme. 

6 Pórková polévka se smetanou se podává horká a dochutí podle libosti.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: