Puky salátové čekanky jsou lahodnou zeleninou, i když mírně nahořklou. Má vysoký obsah inulinu, což ji činí vynikající například i pro stravu diabetiků. Nejbohatší na hořké látky (intybin) je kořen. Pokud ho odřízneme, odstraníme i většinu typické chuti této zeleniny.
Ingredience pro recept Čekankový salát:
3-4 puky čekanky, lžička cukru (popř. umělého sladidla), špetka soli, špetka pepře, trochu citronové šťávy, kelímek zakysané smetany.
Čekankový salát krok za krokem:
1. Čekanku očistíme a nakrájíme napříč na proužky.
2. Osolíme, okořeníme osladíme a okyselíme.
2. Osolíme, okořeníme osladíme a okyselíme.
3. Zalijeme zakysanou smetanou, dobře promícháme a čekankový salát dáme na chvíli uležet do ledničky.
Dobrou chuť!
1 komentář:
Já jsem z čekanky ještě nikdy nic nezkoušela uvařit :-) . Mám akorát zkušenost s výborným čekankovým sirupem , který jsem si objednala kvůli tomu, že jsem měla problémy se střevy a co jsem si tak zjistila, tak čekanka obsahuje hodně vlákniny, kterou moje střeva právě potřebovala :-) .
Okomentovat