středa 13. dubna 2011

Řízek s bramborovým salátem


Sváteční jídlo, jakým je řízek s bramborovým salátem, patří k těm velmi oblíbeným. Připravit je není nic složitého.


Ingredience pro recept Řízek s bramborovým salátem:

Řízek - na osobu plátek kýty nebo krkovice, případně kotletu anebo kuřecí či krůtí; vejce, hladká mouka, strouhanka, pepř, sůl, omastek
Jednoduchý bramborový salát: - 5 brambor, 2 vejce. malý konzervovaný hrášek, 2 kyselé okurky, 1 cibule, lřička hořčice, sáček neb opůl skleničky majolky, sůl, pepř, podle chuti trochu láku z okurek.

Řízek s bramborovým salátem krok za krokem:

1. Brambory uvaříme ve slupce. Uvaříme i vejce.

2. Maso opláchneme, osušíme a naklepeme paličkou. 

3. Uvařené brambory slijeme a necháme zchladnou. Poté je oloupeme. Vařená vejce dáme zchladit do studené vody a pak také oloupeme.

4. Oloupeme cibuli. Nadrobno nakrájíme cibulku, okurky, vejce i brambory. Tuto směs promícháme s ostatními přísadami, nakonec vmícháme majolku. Ochutnáme, podle chutí dokořeníme a dáme vychladit do ledničky.

5. Plátky masa osolíme, opepříme a postupně obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci se solí a ve strouhance.

6. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. 

7. Řízek podáváme horký, bramborový salát studený.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: