Paprikové brambory trochu připomínají bramborový guláš. Jsou také vhodné k různým pečeným masům nebo chceme-li jídlo bezmasé, třeba k leču.
Ingredience pro recept Paprikové brambory:
1 kg brambor, 2 cibule, omastek (olej nebo sádlo), polévková lžíce sladké mleté papriky, špetka ostré papriky, sůl, párek.
Paprikové brambory krok za krokem:
1. Brambory oškrábeme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2. Do kastrolu nebo do hluboké pánve dáme na omastku osmahnout cibuli.
3. Když zesklovatí, přidáme na kostičky pokrájené brambory. Zasypeme paprikou, osolíme a podlijeme horkou vodou.
4. Paprikové brambory dusíme do měkka. Podávat je můžeme například s párkem.
5. Nechceme-li, aby tenké párky popraskaly, dáme je vařit do studené vody a jakmile voda začne vřít, jsou dostatečně horké a můžeme je podávat.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat