úterý 12. dubna 2011

Kuřecí polévka

 
























Vývar z kuřecích koster či hřbetů se zeleninou a nudlemi, případně i drůbky příjemně zahřeje i chutná.


Ingredience pro recept Kuřecí polévka:


1,5 l vody, 1-2 kuřecí trupy, hrstka kuřecích krků, žaludků, srdcí a jater (nebo něco z toho), mrkev, celer, petržel a případně i další zelenina jako hrášek, fazolové lusky, kedluben, kapustičky, květák...; sůl, pepř, nové koření, nudle.

Kuřecí polévka krok za krokem:

1. Do studené vody dáme vařit kuřecí trupy a drůbky. Osolíme, okořeníme.

2. Oškrábeme a opláchneme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a když je maso poloměkké, přidáme zeleninu do polévky.

3. Do dalšího menšího hrnce dáme vařit vodu na nudle. Do vroucí a osolené je vsypeme a uvaříme do měkka. Pak zcedíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Nudle nedáváme vařit do polévky, protože ji zakalí a nebude již pěkně čirá. Také (pokud polévku nesníme všechnu, neuskladňujeme ji s uvařenými nudlemi, protože ty nabobtnají, vypijí většinu tekutiny, a místo polívky máme nevábně vypadající kaši. Pokud zbude polévka i nudle, uchováváme je v lednici, každé zvlášť. Nudle v misce zakryté potravinářskou fólií, aby neokoraly.

4. Z polévky vyndáme uvařené trupy, obereme z nich maso a vložíme ho zpět do polévky.

5. Na talíře rozdělíme vařené nudle a zalijeme je polévkou.

6. Kuřecí polévku můžeme ochutit posekanou pažitkou nebo petrželkou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: