čtvrtek 14. dubna 2011

Slané tvarohové tyčinky

Slané tvarohové tyčinky, foto med

Rychlé a velmi dobré chuťovky k pivu, vínu nebo jen tak zmizí, jen se po nich zapráší. Aspoň u nás nikdy dlouho nevydrží, a to je děláme ze dvou dávek. 

Ingredience pro recept Slané tvarohové tyčinky:

250 g hladké mouky, 250 g tvarohu na pečení, 250 g Hery, půl balíčku prášku do pečiva, vejce, sůl, sezam, mák nebo kmín na posyp.

Slané tvarohové tyčinky krok za krokem:
  1. Na vál prosejeme mouku, přidáme změklou Heru a tvaroh. Osolíme.
  2. Rukama vypracujeme hladké těsto, které posléze vyválíme na asi centimetr vysoko.
  3. Rádýlkem nebo nožem nakrájíme placku těsta na proužky. Přeneseme je na plech, který jsme navoskovali včelím voskem nebo vyložili papírem na pečení.
  4. Každou tyčinku pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a některé sezamem, jiné kmínem a další třeba mákem.
  5. Slané tvarohové tyčinky upečeme dozlatova v troubě na asi 180 °C.
Tip:
Kdo chce mít tyčinky pikantnější, použije místo tvarohu brynzu. A kdo raději než prášek do pečiva používá k pečení droždí, může zkusit tyčinky z těsta kynutého celkem originálně pod vodou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: