Slané tvarohové tyčinky, foto med |
Rychlé a velmi dobré chuťovky k pivu, vínu nebo jen tak zmizí, jen se po nich zapráší. Aspoň u nás nikdy dlouho nevydrží, a to je děláme ze dvou dávek.
Ingredience pro recept Slané tvarohové tyčinky:
250 g hladké mouky, 250 g tvarohu na pečení, 250 g Hery, půl balíčku prášku do pečiva, vejce, sůl, sezam, mák nebo kmín na posyp.
Slané tvarohové tyčinky krok za krokem:
- Na vál prosejeme mouku, přidáme změklou Heru a tvaroh. Osolíme.
- Rukama vypracujeme hladké těsto, které posléze vyválíme na asi centimetr vysoko.
- Rádýlkem nebo nožem nakrájíme placku těsta na proužky. Přeneseme je na plech, který jsme navoskovali včelím voskem nebo vyložili papírem na pečení.
- Každou tyčinku pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a některé sezamem, jiné kmínem a další třeba mákem.
- Slané tvarohové tyčinky upečeme dozlatova v troubě na asi 180 °C.
Tip:
Kdo chce mít tyčinky pikantnější, použije místo tvarohu brynzu. A kdo raději než prášek do pečiva používá k pečení droždí, může zkusit tyčinky z těsta kynutého celkem originálně pod vodou.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat