úterý 7. listopadu 2017

Pštrosí vejce z mletého masa


Pečená pštrosí vejce je pokrm z vařených vajec a okořeněného mletého masa. Takto upravené mleté maso můžeme připravit jako slavnostní jídlo i rychlé pohoštění pro návštěvy. Toto jídlo mají většinou rády i děti.



Ingredience pro recept Pštrosí vejce:

500 gramů mletého masa – mix hovězího a vepřového, vařená vejce podle počtu strávníků, 1 syrové vejce, cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, nadrobno nasekaná petrželka, strouhanka, olej.

Pštrosí vejce krok za krokem:

1. Uvaříme vejce, ochladíme a oloupeme.
2. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme sůl, vejce, koření, strouhanku a důkladně prohněteme. Masou můžeme několikrát bouchnout o prkénko, aby byla kompaktnější.
3. Hmotu rozdělíme podle počtu vajec a každé vejce pečlivě obalíme a vytvarujeme mokrýma rukama do koule.
4. Pekáček vymastíme nebo vyložíme papírek na pečení a poklademe koulemi.
5. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pštrosí vejce pečeme přibližně 30 minut, dokud maso není propečené.
6. Pečená pštrosí vejce podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo pečivem. Vhodnou přílohou jsou nakládané okurky, houby nebo cibulky.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: