Jogurtový koláč s rybízem, foto med |
Skvělým letním osvěžením je odlehčený jogurtový koláč s červeným rybízem a žmolenkou. Tento moučník zvládnou i ti, kteří s vařením a pečením teprve začínají.
Ingredience pro recept Jogurtový koláč s rybízem:
2 hrnky polohrubé mouky, ¾ hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku prášku do pečiva, 2 vejce, 2 hrnky bílého smetanového jogurtu, ½ hrnku chladné perlivé vody špetka soli, 1,5 hrnku rybízu, tuk a mouka na vysypání formy.Žmolenka: stejný díl másla, moučkového cukru a hrubé mouky – asi po 4 lžících.
Jogurtový koláč s rybízem krok za krokem:
Koláč s rybízem, foto med |
- Mouku prosejeme a smícháme ji s práškem do pečiva a s cukrem.
- Přidáme jogurt a perlivou vodou a vejce. Vařečkou nebo elektrickými metlami vymícháme hladké těsto.
- Formu na koláč vymažeme a vysypeme moukou. Silikonovou nemusíme. Použijeme-li papír na pečení, také nevysypáváme.
- Těsto rozprostřeme do formy a pravidelně posypeme opláchnutými a usušenými kuličkami rybízu.
- Z mouky, cukru a změklého másla vypracujeme prsty hrudky žmolenky a nasypeme ji na povrch koláče.
- Jogurtový koláč s rybízem vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat