středa 9. srpna 2017

Jak správně připravit ledvinky

Jak správně připravit ledvinky, foto med

Ledvinky ke kuchyňské přípravě používáme vepřové, hovězí, telecí, skopové, jehněčí, ze zvěřiny a z králíka. Kulinářsky jsou skvělé, ale než je začněme dusit či smažit, musíme je zbavit močových kanálků. Bez této úpravy by zapáchaly močí, a to by zkazilo celé jídlo. 

Ingredience pro recept Jak správně připravit ledvinky:

Kromě ledvinek potřebujeme ostrý nůž, prkénko nejlépe plastové a vodu.

Jak správně připravit ledvinky krok za krokem:


Ledvinky, foto med

  1. Ledvinky omyjeme pod tekoucí vodou a rozkrojíme je podélně.
  2. Ze středu vyřízneme kanálky neboli močovody směrem k ústí ledviny. Zjednodušeně lze říct, že všechno bílé musí pryč. Dáváme ale pozor, abychom nevyřezali i maso.
  3. Poté očištěné ledvinky důkladně opláchneme.
  4. Nyní jsou dva možné způsoby dokonalého odstranění případného pachu. Pokud jsou ledvinky čerstvé, stačí je jen spařit ve vroucí vodě a pak opláchnout studenou. Anebo je necháme několik hodin odležet v mléce.
  5. Ledvinky osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
  6. Takto správně připravené ledvinky dále upravujeme dušení, smažením, grilováním apod.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: