Kapří škvarky, foto med |
Kapří škvarky jsme poprvé jedli v Třeboni, jen tak z papírové krabičky, v jaké je kupují třeba hranolky. Byly skvělé, a tak jsme od místních vyzvěděli recept.
Ingredience pro recept Kapří škvarky:
Filety z kapra – vykostěné, s kůží; 6 lžic hladké mouky, mleté koření: 1 lžička sladké papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička pepře, 1/2 lžičky chilli, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička soli, olej na smaženíKapří škvarky krok za krokem:
- Filety nakrájíme na nudličky a osušíme je papírovou utěrkou.
- Mouku důkladně smícháme s kořením a solí a v této směsi obalíme nudličky ryby.
- Ihned je zprudka osmažíme na oleji ze všech stran. Aby křupaly, musí se dobře prosmažit.
- Vyjmeme z pánve nebo z fritézy a klademe na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
- Podáváme samotné k pivu, nebo s čerstvým chlebem, případně s bramborovou kaší nebo se zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat