úterý 15. srpna 2017

Kapří škvarky

Kapří škvarky, foto med
Kapří škvarky jsme poprvé jedli v Třeboni, jen tak z papírové krabičky, v jaké je kupují třeba hranolky. Byly skvělé, a tak jsme od místních vyzvěděli recept.

Ingredience pro recept Kapří škvarky:

Filety z kapra – vykostěné, s kůží; 6 lžic hladké mouky, mleté koření: 1 lžička sladké papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička pepře, 1/2 lžičky chilli, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička soli, olej na smažení

Kapří škvarky krok za krokem:

  1. Filety nakrájíme na nudličky a osušíme je papírovou utěrkou.
  2. Mouku důkladně smícháme s kořením a solí a v této směsi obalíme nudličky ryby.
  3. Ihned je zprudka osmažíme na oleji ze všech stran. Aby křupaly, musí se dobře prosmažit.
  4. Vyjmeme z pánve nebo z fritézy a klademe na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
  5. Podáváme samotné k pivu, nebo s čerstvým chlebem, případně s bramborovou kaší nebo se zeleninou.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: