pátek 9. února 2018

Bramborová kaše s dýní Hokkaido

Bramborová kaše s dýní Hokkaido, foto med

Bramborová kaše s dýní hokkaido se skvěle hodí ke grilovaným a pečeným masům, steakům a biftekům. Dýně obsahuje provitamin A, vitamíny B a C, sacharidy, bílkoviny, vlákninu, hořčík, železo a vápník. Příprava je téměř totožná s běžným bramborovým pyré. 

Ingredience pro recept Bramborová kaše s dýní Hokkaido: 

Půl střední nebo celá malá dýně Hokkaido, váhově stejné množství brambor (asi 4-5), sůl, pepř, podle chuti kari koření, asi 250 ml teplého mléka, 50-100 g másla.

Bramborová kaše s dýní Hokkaido krok za krokem:


Hokkaido, foto med

  1. Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na kostky i se slupkou.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  3. Obě suroviny vaříme ve stejném hrnci v osolené vodě doměkka (asi 20 minut).
  4. Scedíme, rozšťoucháme a přidáváme teplé mléko tak, aby kaše byla správné konzistence.
  5. Dochutíme máslem, solí a kořením.
  6. Bramborová kaše s dýní Hokkaido se hodí k masu, ale může se podávat i jen samotná posypaná osmaženou cibulí.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: