Králík na paprice, foto med |
Ingredience pro recept Králík na paprice:
Naporcované králičí maso i s kostmi, 1 větší cibule, na smažení sádlo, máslo nebo olej, mletá sladká i pálivá paprika, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany.Králík na paprice krok za krokem:
- Králičí maso naporcujeme, osolíme a opepříme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na omastku.
- Na cibuli vložíme porce králíka a z obou stran necháme zatáhnout.
- Kastrol odtáhneme z ohně a maso zasypeme sladkou a podle chuti i pálivou mletou paprikou. Zamícháme a podlijeme vroucí vodou, nebo lépe vývarem.
- Vrátíme zpět na sporák a na nižší teplotu dusíme pod pokličkou, dokud maso není tak měkké, že jde snadno od kosti. Podle potřeby podléváme horkou vodou.
- Z omastku a mouky si usmažíme jíšku (případně použijeme hotovou instantní).
- Měkké maso vyjmeme z omáčky a necháme mírně vychladnout, abychom jej mohly obrat z kostí.
- Omáčku přecedíme a za stálého míchání ji zahustíme jíškou. Nakonec přidáme smetanu.
- Vykostěné maso vložíme do omáčky, případně ještě dochutíme, necháme prohřát, ale již nevaříme.
- Králíka na paprice podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, případně s těstovinami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat