čtvrtek 3. srpna 2017

Rychlý višňový koláč

Rychlý višňový koláč, foto med

Rychlý hrnkový koláč, který umícháme elektrickými metlami, je nejen do hodiny na stole, ale navíc báječně chutná. Kromě vypeckovaných višní do něj můžeme dát i jiné ovoce, nejlépe mírně nakyslé, například mirabelky, rybíz, angrešt apod.

Ingredience pro recept Rychlý višňový koláč:

4 větší vejce, hrnek cukru, půl hrnku oleje, hrnek a půl hladké mouky, vanilkový cukr nebo vanilková příchuť, lžička a půl prášku do pečiva, asi půl kila vypeckovaných višní.

Rychlý višňový koláč krok za krokem:

  1. Vejce (žloutek i bílek) šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme po troškách olej a šleháme dál.
  2. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme.
  3. Formu na koláč vymažeme a vysypeme moukou, nebo použijeme papír na pečení. Těsto do něj nalijeme, případně srovnáme lžící.
  4. Vypeckované višně rovnoměrně rozmístíme na povrch koláče.
  5. Pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut. Uděláme zkoušku špejlí – když po zapíchnutí do těsta zůstane čistá, je koláč hotový.
  6. Rychlý višňový koláč pocukrujeme, nakrájíme a vychladlý podáváme.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: