Rychlý višňový koláč, foto med |
Rychlý hrnkový koláč, který umícháme elektrickými metlami, je nejen do hodiny na stole, ale navíc báječně chutná. Kromě vypeckovaných višní do něj můžeme dát i jiné ovoce, nejlépe mírně nakyslé, například mirabelky, rybíz, angrešt apod.
Ingredience pro recept Rychlý višňový koláč:
4 větší vejce, hrnek cukru, půl hrnku oleje, hrnek a půl hladké mouky, vanilkový cukr nebo vanilková příchuť, lžička a půl prášku do pečiva, asi půl kila vypeckovaných višní.Rychlý višňový koláč krok za krokem:
- Vejce (žloutek i bílek) šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme po troškách olej a šleháme dál.
- Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme.
- Formu na koláč vymažeme a vysypeme moukou, nebo použijeme papír na pečení. Těsto do něj nalijeme, případně srovnáme lžící.
- Vypeckované višně rovnoměrně rozmístíme na povrch koláče.
- Pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut. Uděláme zkoušku špejlí – když po zapíchnutí do těsta zůstane čistá, je koláč hotový.
- Rychlý višňový koláč pocukrujeme, nakrájíme a vychladlý podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat