neděle 15. července 2018

Jednoduchá třešňová bublanina



Těsto umícháme v jedné nádobě elektrickými metlami, vylijeme na plech a rozmístíme třešně. Opravdu velmi jednoduchý moučník.



Ingredience pro recept Jednoduchá třešňová bublanina:

4 vajíčka (malých 5), hrnek cukru, hrnek a půl hladké mouky, půl hrnku oleje, vanilkový cukr, lžička a půl prášku do pečiva, asi půl kila třešní.

Jednoduchá třešňová bublanina krok za krokem:

1. Do vhodné nádoby rozbijeme vejce, přidáme cukry a elektrickými metlami (nebo i ručním šlehačem) je šleháme asi 10 minut. Po částech přilijeme olej.
2. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Přisypeme k ušlehaným vejcím s cukrem a olejem a důkladně promícháme.
3. Koláčovou formu nebo pečící plech vyložíme papírem na pečení. Hmotu do formy nalejeme a urovnáme.
4. Na povrch bublaniny co možná pravidelně rozmístíme odstopkované (případně i vypeckované) třešně.
5. Pečeme v troubě na 170 °C asi 45 minut. Uděláme zkoušku špejlí – když se těsto nelepí, je bublanina hotová.
6. Jednoduchou třešňovou bublaninu podáváme vychladlou, můžeme ji pocukrovat.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: