středa 11. července 2018

Pikantní masové taštičky z trouby


Pečené masové taštičky jsou ideální nejen pro rychlé občerstvení pro návštěvu nebo jako chuťovka k pivu či vínu. Budou nám chutnat i horké k večeři nebo vychladlé na svačinu.




Ingredience pro recept Pikantní masové taštičky z trouby:

Těsto: 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce olivového nebo řepkového oleje, 2 vejce a 1 lžíce vody
Náplň: 400 g mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, 2-3 stroužky česneku, 2 malé chilli papričky, pepř, sůl, zelené koření jako oregano, tymián nebo petrželka. 
Na potření vejce a popř. sezamová semínka.

Pikantní masové taštičky z trouby krok za krokem:

1. Nudlové těsto vypracujeme z uvedených ingrediencí dohladka a tak, aby nelepilo. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme odležet v chladnu asi 20 minut.
2. Mleté maso vložíme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, velmi tence nakrájené chilli papričky, sůl, koření a vejce a vymícháme.
3. Těsto vyválíme na asi 2-3 mm a tvořítkem na taštičky, nebo skleničkou, vykrajujeme kolečka.
4. S tvořítkem to bude jednodušší – kolečko položíme na tvořítko, doprostřed dáme odpovídající množství náplně a stiskneme. Na skleničkou vykrájená kolečka umístíme náplň do poloviny kolečka, ale tak, aby se nedotýkala okraje (asi 0,5 cm). V polovině je přehneme a pevně spojíme prsty, nebo nožem naplocho naděláme po okraji ozdobné zoubky. Pokud těsto špatně lepí, natřeme okraje bílkem.
5. Pečící plechy vyložíme papírem na pečení a naplněné taštičky na něj narovnáme.
6. Taštičky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Upečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi půl hodiny.
7. Pikantní masové taštičky z trouby podáváme horké, ale chutnat budou i studené.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: