Langoše, foto med |
Mládež i děti vesměs milují jídla, jakými je pizza nebo langoše. Ty si dávají s česnekem, kečupem a sýrem. Anebo je konzumují nasladko. Tak jim udělejme radost a překvapme je křupavými domácími langoši.
Ingredience pro recept Langoše:
500 g hladké mouky, 300-400 ml mléka, 40 g kvasnic, špetka cukru, špetka soli, olej na smažení, česnek, kečup, strouhaný sýr
Langoše krok za krokem:
Kvasnice rozdrobíme do trochy vlažného mléka s cukrem a necháme vyběhnout.Těsto na langoše, foto med - Přidáme kvásek k prosáté mouce, dolejeme mléko podle potřeby, sůl a vypracujeme hladké těsto. Pro nadýchanější langoše můžeme mléko nahradit bílým jogurtem.
- Pokud těsto lepí, přidáme trochu mouky, pokud je příliš tuhé, dolijeme vlažné mléko.
- Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme minimálně 30 minut kynout.
- Vál poprášíme moukou a vyklopíme na něj vykynuté těsto. Odkrajujeme z něj kousky, z nichž vytvarujeme bochánky. Necháme je na pomoučeném vále zakryté utěrkou ještě 15 minut kynout.
- Na pánvi necháme rozehřát vyšší vrstvu oleje.
- Z vykynutých bochánků tvarujeme placky roztažením do stran a vkládáme do vroucího oleje.
Smažíme v hlubokém oleji dozlatova z obou stran. Olej musí být vroucí pro to, aby do těsta nenasákl a langoš krásně křupal.Langoš, foto med - Hotové langoše klademe na ubrousky, které odsají přebytečný olej.
- Utřeme česnek a smícháme ho s olejem tak, aby šel na langoše natírat.
- Horké langoše potřeme česnekem a kečupem. Nakonec je posypeme strouhaným sýrem.
- Langoše můžeme jíst i nasladko, například je potřeme povidly a posypeme strouhaným tvarohem nebo mletým mákem s cukrem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat