Bramborové placky se škvarky, foto med |
Bramborové placky se škvarkama vyvolávají v mnoho rodinách radostné výkřiky napříč generacemi. Jejich příprava není nijak složitá, potřebujeme ten vařené brambory, mouku a škvarky. A u jejich pečení si můžete zazpívat: „…tak jako je pekla naše máma…“
Ingredience pro recept Bramborové placky se škvarkama:
500 g brambor vařených ve slupce, 100 a více g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, šálek škvarků pokrájených na menší kousky, sádlo nebo jiný tuk na smažení.
Bramborové placky se škvarkama krok za krokem:
- Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na pomoučněném válu.
- Přidáme mouku, sůl, vejce a škvarky. Vypracujeme těsto a z něj váleček silný asi jako bramborový knedlík.
- Váleček bramborového těsta nakrájíme na asi 1-2 cm plátky. Bereme jeden po druhém a za podsypávání moukou je vyválíme na placky.
- Placky smažíme na pánvi s rozehřátým sádlem nebo jiným tukem dozlatova.
- Také je můžeme péct v troubě na namaštěném plechu a pomazané omastkem.
- Bramborové placky se škvarkama podáváme horké složené do trojúhelníku nebo srolované jako palačinky. Jsou vhodné jako samostatný pokrm nebo jako příloha k polévkám.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat