Fazolové lusky na smetaně, foto med |
Zelené i žluté chřestové fazolové lusky obsahují hodně vápníku, železa i vitamínů. Připravíme je na smetaně a podáváme je s vařeným bramborem a ztraceným nebo vařeným vejcem, nebo s knedlíkem. Místo čerstvých fazolek můžeme s úspěchem použít i mražené.
Ingredience pro recept Fazolové lusky na smetaně:
500 g fazolových lusků, 2 lžičky cukru, sůl, pepř, 2 lžíce mouky, 200 ml zeleninového vývaru, 250 ml kyselé smetany, šťáva z citronu, kopr nebo bazalka.
Fazolové lusky na smetaně krok za krokem:
Fazolky se ztraceným vejcem, foto med Čerstvé fazolové lusky zbavíme vláken, opereme a nakrájíme na šikmé proužky.- Zalijeme je vařící vodou, jen aby byly potopeny, osolíme, osladíme a zakryté dusíme do měkka, asi 20 minut.
- Poté slijeme a necháme okapat.
- Oloupeme a na másle necháme zesklovatět cibuli. Zasypeme ji moukou a připravíme si tak cibulovou jíšku.
- Podlijeme vývarem a za občasného míchání necháme 15 minut povařit.
- Přidáme uvařené fazolky, promícháme, přilijeme zakysanou smetanu.
- Dochutíme citronovou šťávou a kořením.
- Fazolové lusky na smetaně podáváme s bramborem a vejcem (ztraceným, na hniličko, vařeným, volským okem) a vařeným bramborem nebo knedlíkem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat