Hrachová kaše s uzeným, foto med |
Hrách je luštěnina s vysokou výživnou hodnotou. Má zejména vysoký obsah bílkovin, jejichž výživová hodnota se blíží hodnotě bílkovin masa. Proti nadýmaní stačí přidat do vody, v které vaříme hrách, bazalku, majoránku, saturejku či koriandr.
Ingredience pro recept Hrachová kaše s uzeným:
500 g hrachu, 2 bobkové listy, větvička saturejky, 2 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, 120 ml mléka, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl, pepř, 1 cibule, 4 plátky uzeného masa.
Hrachová kaše s uzeným krok za krokem:
Hrachová kaše, foto med
Hrách několikrát propláchneme a přes noc namočíme do studené vody.- Druhý den doplníme vodu tak, aby byl hrách ponořený. Přidáme větvičku saturejky (bazalky nebo majoránky a bobkové listy a na mírném ohni vaříme doměkka.
- Z uvařeného hrachu vyjmeme koření, osolíme ho a rozmixujeme ponorným mixerem.
- Na pánvi rozpustíme sádlo a zpěněním mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, krátce povaříme a přidáme hrách.
- Opepříme ho, rozemneme majoránku a zamícháme do něj utřený česnek.
- Na sádle osmažíme do zlatova na půlkolečka nakrájenou cibuli.
- Plátky uzeného masa opečeme na pánvi.
- Hrachovou kaši na talíři ochutíme smaženou cibulkou, přidáme uzené maso a kyselou okurku nebo jinou nakládanou zeleninu.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat