Jahodovo-mandlový dort, foto med |
Ovocný dort s odlehčeným krémem chutná skvěle, což ocení nejen děti. Na lahodné piškotové těsto potřebujeme jen tři ingredience. Dílo korunují čerstvé jahody.
Imgredience pro recept Jahodovo mandlový dort:
Piškotový korpus (průměr 24 cm): 6 vajec, 6 lžic cukru a 6 lžic hladké mouky. 1 lžíci můžeme nahradit mandlovou moukou nebo mletými mandlemi.
Krém: 250 g tučného tvarohu, 250 ml smetany na šlehání, 2 lžíce cukru + sáček vanilkového cukru.
Na povrch: čerstvé jahody, 50 g plátků mandlí.
Jahodovo mandlový dort krok za krokem:
Na stěny korpusu dáme mandlové lupínky, foto med
Troubu předehřejeme na 170 °C.- Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
- Utřeme žloutky s cukrem do pěny. Do žloutků přidáme mouku a sníh z bílků.
- Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Nalijeme do ní těsto.
- Pečeme asi půl hodiny, zkoušku děláme špejlí – je-li po zapíchnutí suchá, korpus je hotový.
- Korpus necháme zcela vychladnout, poté ho po stranách nožem uvolníme od formy a vyjmeme.
- Mezitím si opražíme nasucho do růžova mandlové lupínky. Necháme je zcela vychladnout.
- Jahody opláchneme, osušíme a odstopkujeme. Část jahod nakrájíme na drobnější kousky.
- Všechny ingredience na krém vložíme do mísy a vyšleháme na pevný krém.
- Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme na dva stejné pláty.
- První plát položíme na podnos a potřeme ho asi 1/3 krému. Na něj poklademe kousky jahod, které zatlačíme do krému.
- Přiklopíme druhý plát.
- Na boky korpusu naneseme krém a dlouhým nožem ho uhladíme. Opatrným nakláněním korpusu posypeme boky praženými mandlovými lupínky.
- Poté naneseme krém i na povrch korpusu a poklademe ho čerstvými jahodami.
- Jahodovo mandlový dort necháme vychladit v ledničce, nakrájíme a dílky a podáváme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat