neděle 12. června 2011

Lečo vegetariánské



Lečo pro vegetariány připravujeme bez uzenin. S uzeninu je lečo do značné míry je podobné tzv. bosenskému hrnci, v němž je ovšem maso a naopak chybí vajíčka.

Ingredience pro recept Lečo vegetariánské:

1 cibule, 5 paprik, 5 rajčat, olej, sůl, pepř, 3 vejce

Lečo vegetariánské krok za krokem:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriky omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na proužky.
2. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, ihned je zchladíme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme je na plátky.
3. Rozpálíme omastek a osmahneme cibuli. Přidáme papriku a pod pokličkou dusíme do poloměkka asi čtvrt hodiny.
4. Teprve teď přidáme rajčata, osolíme, opepříme a dusíme, až se voda z rajčat vydusí.
5. V misce rozšleháme vejce a ho vařícího se pokrmu vlijeme. Necháme je ztuhnout a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je chléb nebo pečivo, mohou být i brambory.

Dobrou chuť! 

Žádné komentáře: