čtvrtek 9. června 2011

Smažená jehněčí játra s novým bramborem


Popsaným způsobem si můžeme upravit i játra telecí, vepřová, případně krůtí. Hovězí se pro tuto úpravu příliš nehodí.

Ingredience pro recept Smažená jehněčí játra s novým bramborem:

asi 500 g jater, 2 vejce, mouka a strouhanka na obalování, pepř, majoránka, sůl, kmín, nové brambory, olej na snažení, kousek másla na brambory, případně tatarskou omáčku.

Smažená jehněčí játra s novým bramborem krok za krokem

1. Játra zbavíme blány a všech žil. Nakrájíme je na silnější řízky.
2. Nové brambory oškrábeme nebo vydrhneme kartáčkem a dáme vařit do osolené vody s kmínem.
3. Plátky jater posypeme z jedné strany směsí drcených steakových pepřů, z druhé strany majoránkou. Nesolíme!
4. Obalíme nejprve v mouce, poté v rozšlehaných osolených vejcích a nakonec ve strouhance.
5. Smažíme v rozpáleném oleji. Doba smažení by neměla přesáhnout 8 minut. Teprve vysmažené plátky jater osolíme.
6. Servísujeme s uvařenými bramborami s kouskem másla, můžeme je posypat pažitkou  nebo petrželkou. Vhodný je i zeleninový salát.

Dobrou chuť

1 komentář:

Honza řekl(a)...

No, na tom obrázku to vypadá obstojně, hned bych to snědl. :-)