neděle 19. června 2011

Rajská omáčka s hovězím


Samotná omáčka je cobydup, jen to hovězí maso se vaří dlouho. No v papiňáku o něco rychleji...
 Rajsklou omáčku můžeme výrazně osladit a dokonce do ní přidat i utřený stroužek česneku. Je vhodná i k plněným paprikám nebo masovým kuličkám z mletého.

Ingredience pro recept Rajská omáčka s hovězím:

libové hovězí přední, trochu oleje, 2 lžíce hladké mouky, 500 g rajčat, 1 cibule, rajský protlak, 3 kuličky nového koření, 3 hřebíčky, 3 kuličky pepře, kousek celé skoiřice, bobkový list, vývar z hovězího (nebo kousek masoxu, může být i jen čistá voda), sůl a cukr podle chuti.

Rajská omáčka s hovězím krok za krokem:

1. Nejlépe do papiňáku dáme vařit hovězí maso. Do vody přidáme bobkový list, sůl, pepř, případně i kořenovou zeleninu.
2. Když je maso měkké, vyjmeme ho a pokrájíme na plátky. Část vývaru použijeme na omáčku, část podáváme jako vynikající hovězí polévku, do které přidáme zavářku.
3. Na omastku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme mouku . uděláme tak světlou cibulovou jíšku.
4. Ihned ji zalijeme vroucím vývarem a přidáme uvedené koření a sůl.
5. Pokrájíme na menší kousky umytá rajčata a vložíme do omáčky. Vše povaříme do zhoustnutí (asi 20 minut).
6. Omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak, cukr a za stálého míchání prohřejeme, nakonec vložíme i vařené maso.
8. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: