neděle 21. srpna 2011

Filé po mlynářsku


Ingredience pro recept Filé po mlynářsku:

Filé z mořské štiky nebo podobné ryby, olej, kousek másla, hladká mouka, petrželka, citrónová šťáva, kmín, sůl.

Filé po mlynářsku krok za krokem:

1. Zmrazené filé osolíme a počkáme, až trochu pustí vodu. Mívají na sobě až ledovou krustu, tak abychom se jí zbavili.
2. Opláchneme, ještě jednou osolíme, okmínujeme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme čtvrt hodiny odležet.
4. Plátky osušíme a obalíme v mouce moukou a zvolna pečeme na oleji. Po chvilce je obrátíme a dopečeme.
5. Máslo rozehřejeme s citrónovou šťávou a drobně rozsekanou petrželkou.
6. Přelijeme jím filé na talířích.
7. Filé po mlynářsku podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: