středa 10. srpna 2011

Houbová smaženice


Ingredience pro recept Houbová smaženice:

Houby – nejchutnější je více druhů, cibule, omastek – nejlépe sádlo, sůl, kmín (drcený nebo mletý), pepř, česnek – ten ale není nutný a vejce podle množství hub.

Houbová smaženice krok za krokem

1. Houby očistíme a nakrájíme na středně velké kousky.
2. Na pánvi na omastku necháme zesklovatět cibulku a na kousky nasekaný česnek.
3. Přidáme houby. Osolíme je, opepříme, okmínujeme a pod pokličkou dusíme. Záleží na druhu hub, kolik pustí šťávy, někdy je třeba je podlít, jindy musíme odstranit pokličku, aby se nadbytečná voda odpařila.
4. V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do hub.
5. Snížíme teplotu a mícháme, až vajíčka ztuhnou do konzistence, kterou máme rádi.
5. Počesku podáváme horké s čerstvým chlebem. A originální pokrm získáte, když houbovou smaženicí naplníte doma upečené placky arabského chleba.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: