středa 10. srpna 2011

Houbová smaženice


Smaženice - to je první, co napadne houbaře po úspěšném houbaření. A není divu, je to jedno z nejchutnějších a nejrychleji připravených houbových jídel.

Ingredience pro recept Houbová smaženice:

Houby – nejchutnější je více druhů, cibule, omastek – nejlépe sádlo, sůl, kmín (drcený nebo mletý), pepř, česnek – ten ale není nutný a vejce podle množství hub.

Houbová smaženice krok za krokem:

1. Houby očistíme a nakrájíme na středně velké kousky.

2. Na pánvi na omastku necháme zesklovatět cibulku a na kousky nasekaný česnek.

3. Přidáme houby. Osolíme je, opepříme, pokmínujeme a pod pokličkou dusíme. Záleží na druhu hub, kolik pustí šťávy, někdy je třeba je podlít, jindy musíme odstranit pokličku, aby se nadbytečná voda odpařila.

4. V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do hub.

5. Snížíme teplotu a mícháme, až vajíčka ztuhnou do konzistence, kterou máme rádi.

6. Poodáváme horké s čerstvým chlebem. A originální pokrm získáte, když houbovou smaženicí naplníte doma upečené placky arabského chleba.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: