čtvrtek 8. března 2012

Buchty s tvarohem kynuté v domácí pekárně


Domácí pekárna je skvělý pomocník, který za nás vypracuje a nechá vykynout těsto, takže nám ušetří spoustu práce.

Ingredience pro recept Kynuté buchty s tvarohem:

500 g hladké mouky, 100 g Hery, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml mléka, půl kostky (asi 20 g) droždí, špetka cukru, špetka soli, strouhaná kůra z půlky citronu, 
Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu, 100 ml smetany na vaření, 150 ml mléka, balíček vanilkového pudingového prášku, 100 g medu,  strouhaná kůra z druhé půlky citronu, podle chuti můžeme přidat kandovanou kůru, rozinky, oříšky a rum.

Kynuté buchty s tvarohem krok za krokem:

1. Do domácí pekárny nejprve vložíme všechny tekuté ingredience a sůl. Na ně nasypeme cukr a mouku smíchanou s rozdrobeným droždím.
2. Pekárnu zapneme na program na kynuté těsto, který trvá 1,5 hodiny. Číslo programu nemá smysl uvádět, neboť je u každé pekárny jiný.
3. Mezitím si připravíme delikatesní tvarohovou náplň. Z mléka, smetany a vanilkového pudingového prášku uvaříme puding. Odstavíme a na vrchu ho pocukrujeme, aby se nevytvořil škraloup. Necháme ho vystydnout.
4. Tvaroh vyšleháme s medem, vlahým pudingem, strouhanou citrónovou kůrou a rumem do krémové konzistence. Podle chuti přidáme rozinky apod.
5. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 1,5 cm. Větší skleničkou z měj vykrájíme kolečka. Odkrojky zpracujeme, znovu vyválíme a opět vykrájíme. Skleničku namáčíme do hladké mouky, aby se nelepila, těsto podsypáváme.
6. Do středu každého kolečka dáme lžičku tvarohové náplně, buchtu zabalíme a dáme na olejem vymaštěný pekáč.
7. Každou buchtu mašlovačkou potřeme olejem nebo rozpuštěnou herou a přitiskneme je k sobě.
8. Necháme čtvrt hodinky vykynout a vložíme do vyhřáté trouby. 9. Buchty s tvarohem pečeme asi 45 minut při 170 °C dozlatova. Vychladlé od sebe oddělíme, dáme na mísu a pocukrujeme.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: