středa 30. května 2012

Rajská polévka





Ingredience pro recept Rajská polévka:


800 gramů rajčat, 1 litr zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 150 ml zakysané smetany, 1 mrkev, 2 lžíce olivového oleje, citronová šťáva, cukr, pepř, sůl, zelená petrželka nebo bazalka

Rajská polévka krok za krokem:

1. Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli. Osmažíme ji nejlépe na olivovém oleji.
2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Poté obé vložíme na cibuli a dusíme 10-15 minut.
3. Přidáme rajský protlak a celé zalijeme vývarem nebo vodou s kostrou zeleninového vývaru a vaříme třicet minut.
4. Rajskou polévku rozmixujeme a propasírujeme zpět do hrnce. 5. Za mírného varu přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Nakonec ozdobíme zelenou petrželkou.
6. Rajskou polévku můžeme podávat s osmaženou housku.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: