úterý 15. května 2012

Vepřová játra na víně




Ingredience pro recept Vepřová játra na víně:

500 g vepřových jater, olej, plátek másla, malá cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, půl skleničky červeného vína, drcené staekové pepře, sůl.

Vepřová játra na víně krok za krokem:

1.Játra opláchneme, odblaníme a nakrájíme na silnější plátky. Po obvodu je několikrát nařízneme a opepříme. Zatím nesolíme.
2. Plátky jater zprudka opečeme na oleji po obou stranách tak, aby uvnitř zůstala růžová.
3. Plátky přeložíme na nahřátý talíř – dobře to jde v mikrovlnce – a osolíme je.
4. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek a osmahneme je na pánvi po játrech, do které přidáme i máslo.
5. Za stálého míchání přidáme kečup a víno, osolíme a krátce podusíme.
6. Omáčku nalijeme na játra a ihned podáváme.
7. Vepřová játra na víně podáváme s rýží, bramborem nebo chlebem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: