středa 4. července 2012

Květákové karbanátky



Květákové karbanátky děláme jako zajímavou obměnu přípravy květáku, ale můžeme tak vyřešit i problém v případě, že jsme květák určený původně na obalování nechali příliš dlouho vařit a poněkud se nám rozpadá.

Ingredience pro recept Květákové karbanátky: 

Květák, 1-2 vejce, strouhanka, stroužek česneku, majoránka, muškátový květ, sůl, pepř, na trojobal – mouka, vejce, strouhanka, na smažení olej.

Květákové karbanátky krok a krokem:

1. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka.
2. Rozmačkáme ho šťouchadlem na brambory nebo nasekáme nožem.
3. Vložíme ho do mísy, přidáme strouhanku, vejce, utřený česnek, koření a sůl.
4. Vypracujeme polotuhé těsto, z něhož vytvoříme kulaté karbanátky, které postupně obalujeme v hladké mouce, pak ve vejci rozšlehaném se solí (lze nastavit mlékem) a nakonec ve strouhance.
5. Smažíme v oleji dozlatova.
6. Květákové karbanátky podáváme například s novým bramborem nebo jen s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: