neděle 1. července 2012

Steak z divočáka v brusinkové omáčce




Ingredience pro recept Steak z divočáka v brusinkové omáčce:


Kýta nebo jiný díl z divokého kance vhodný k rychlé úpravě, na marinádu: 3 lžíce olivového (případně i jiného) oleje, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce hořčice (plnotučná nebo francouzská), drcené nebo mleté koření na divočinu (jalovec, tymián, nové koření, různé pepře, bobkový list, mletý kmín), větší stroužek česneku, sůl), 3 lžíce kompotovaných brusinek, asi 100 ml červeného vína. 

Steak z divočáka v brusinkové omáčce krok za krokem:

1. Z masa divočáka nakrájíme silnější plátky a jemně je naklepeme a nasolíme.
2. Připravíme si marinádu: do misky odměříme olej, worcester, ocet, hořčici. Přisypeme koření a utřený česnek a dobře promícháme.
3. Každý plátek masa potřeme po obou stranách a klademe do misky na sebe. Zbude-li marináda, maso v misce jí ještě zalijeme. Přes misku pak přetáhneme potravinářskou fólii a necháme v chladu odležet nejméně 3 hodiny.
4. Rozpálíme pánev a naklademe na ni plátky naloženého masa. Olej většinou není potřeba, neboť jen ho dost v marinádě.
5. Maso opečeme po jedné straně, pak ho obrátíme, přidáme brusinky a podlijeme červeným vínem.
6. Propečený podle toho, kdo má jak rád (středně, málo…) podáváme steak z divočáka horký, nejlépe s kroketami nebo podobnými výrobky z brambor.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: