sobota 15. září 2012

Rybí filé s bylinkovou krustou



Ingredience pro recept Rybí filé s bylinkovou krustou:

400 g rybího filé, sůl, šálek strouhanky, 2 lžíce olivového oleje, citrónová šťáva, drcené barevné pepře, hrst nasekaných zelených bylinek, např. petrželka, šalvěj, tymián nejlépe citrónový, rozmarýn, koriandr – nemusí být vše, ale dobré je mít alespoň tři druhy.

Rybí filé s bylinkovou krustou krok za krokem:

1. V robotu nebo mixéru rozsekáme zelené koření.
2. Přidáme strouhanku, olej, citrónovou šťávu, sůl a ostatní koření a vše mícháme tak, aby vznikla vláčná hmota (podle potřeby přidáme olej nebo strouhanku.
3. Rybí filé pokapeme citronem, osolíme a klademe těsně vedle sebe do zapékací misky nebo do pekáčku.
4. Bylinkovou hmotou potřeme rovnoměrně každý kousek ryby.
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C.  
6. Rybí filé s bylinkovou krustou podáváme s pečenými bramborami, bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: