sobota 29. září 2012

Domácí kakaová roláda



Ingredience pro recept Domácí kakaová roláda:

Plát na ruládu: 4 vejce, 120 g moučkového cukru, 120 g polohrubé mouky, 20 g kakaového prášku, ¼ balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce vařící vody.

Krém: 300 ml mléka, čokoládový nebo kakaový puding, 125 g másla. 150 g moučkového cukru, 2-3 lžíce runu nebo rumovou tresť.

Poleva: 50 g másla, malá tabulka čokolády na vaření.

Domácí kakaová ruláda krok za krokem:

1.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem a vroucí vodou do pěny.
2. Z bílků ušleháme sníh.
3. Do sněhu postupně vmícháme umíchané žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva.
4. Plech vyložíme papírem na pečení a nalijeme na něj těsto. Rovnoměrně ho rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.
5. Po upečení poprášíme plát hladkou moukou, obrátíme ho na čistý papír na pečení a necháme ho vychladnout.
6. Z mléka, lžičky cukru a pudingového prášku uvaříme puding, který za občasného míchání (aby se nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.
7. Utřeme máslo s cukrem, vmícháme vychladlý puding a rum. Elektrickými metlami to jde rychle.
8. Piškotový plát potřeme krémem jen asi do dvou třetin. Poté plát pevně stáčíme s nepotřenému konci (stáčení krém vytlačí i do této části).
9. Stočenou ruládu necháme ztuhnout v chladničce.
10. Rozpustíme čokoládu s máslem (nevaříme) a ruládu jí polijeme. Opět necháme ztuhnout.
11. Kakaovou ruládu krájíme na asi centimetrové plátky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: