Pasta z rajčat a paprik je konzervovaná solí. V chladnu vydrží až do dalšího léta. Přidáváme ji do nejrůznějších pokrmů.
Ingredience pro recept Pasta z rajčat a paprik:
500 g paprik, 500 g rajčat, 500 g cibule, 3 stroužky česneku, 200 g soliPasta z rajčat a paprik krok za krokem:
- Zeleninu opláchneme, cibuli a česnek oloupeme.
- Z paprik odstraníme jádřince i žebra. Z rajčat vymačkáme šťávu i se semínky.
- Rajčata, papriky a cibuli nakrájíme na menší kousky a umixujeme.
- Utřeme česnek se solí a přidáme do směsi.
- Vzniklou pastou naplníme menší skleničky a zavíčkujeme.
- Pastu již dále nezavařujeme, sůl konzervuje sama. Skleničky uložíme do chladna.
- Pastu přidáváme do gulášů, omáček, polévek, můžeme ji namazat na topinky nebo ji přidávat do různých pomazánek. Musíme ale počítat s tím, že je dost slaná a pokrm již nedosolovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat