pátek 16. srpna 2013

Borůvkový koláč z kynutého těsta


Ingredience pro recept Borůvkový koláč z kynutého těsta

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 vejce, 100 g cukru, 100 g margarínu nebo sádla, 20 g droždí (½ kostky), špetka soli.
Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 100 ml zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 80 g cukru. ½ litru borůvek.

Borůvkový koláč z kynutého těsta krok za krokem:

1. Z vlažného mléka, kvasnic a špetky cukru necháme vykynout kvásek.
2. Prosejeme mouku, přidáme cukr, vlažný rozpuštěný tuk, vejce, sůl a vykynutý kvásek.
3. Zaděláme hladké těsto, které se nelepí na stěny ani na vařečku. Překryjeme ho čistou utěrkou a dáme kynout na teplo.
4. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a cukrem.
5. Vykynuté těsto rozválíme do koláčové formy (není-li teflonová nebo silikonová, vymažeme ji. Trochu zdvihneme okraje.
6. Na koláč rozprostřeme tvaroh a na něj pravidelně rozmístíme borůvky.
7. Pečeme v troubě při 180 °C 40 minut.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: