sobota 24. srpna 2013

Rýžová kaše s čokoládou


Ingredience pro recept Rýžová kaše s čokoládou:

Půl litru mléka, půl hrnečku rýže (vhodnější je kulatá, ale můžeme použít, jakou máme, špetka soli, 1 PL cukru, 1 PL másla, čokoláda na vaření.


Rýžová kaše s čokoládou krok za krokem:

1. Rýži vložíme do mléka se špetkou soli a za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne kaše.
2. Kdo chce dokonale hladkou kaši, musí si ji rozmixovat nejlépe tyčovým mixerem. Dobrá je ale i když není zcela hladká.
3. Před koncem varu zamícháme do kaše cukr.
4. Rýžovou kaši rozdělíme na talíře a na každou porci nastrouháme čokoládu a přelijeme lžičkou kásla.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: