Bramborový salát má pokaždé trochu jinou chuť a dost rodin má své vlastní recepty, podle kterých je ten jejich ten nejlepší. Ukážeme si na třech receptech, jak málo se mohou lišit a jak jinak budou chutnat.
Bramborový salát s majonézou
Ingredience pro recept Bramborový salát s majonézou:
600 g brambor, 150 g majonézy, 2 sterilované okurky, kousek mrkve a celeru, 1 malá cibule, 1 malé jablko, malý konzervovaný hrášek, ocet, mletý pepř, sůl, lžička hořčice.
Bramborový salát s majonézou krok za krokem:
1. Brambory uvaříme ve slupce a zchladlé je oloupeme.
2. V osolené vodě uvaříme kousek mrkve a celeru, které nakrájíme na kostičky. Ke konci varu přidáme lžíci octa, aby zelenina získala nakyslou chuť.
3. Oloupeme a na kostky nakrájíme jablko. Nakrájíme také cibuli a okurky nadrobno.
4. Brambory nakrájíme na kostičky, smícháme se zeleninou a jablkem. Přidáme majonézu hořčicí, sůl, pepř a případně dochutíme octem.
5. Bramborový salát s majonézou necháme chvilku proležet v chladnu.
Bramborový salát s vejci
Ingredience pro recept Bramborový salát s vejci:
600 g brambor, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, 3 lžíce oleje, 2 lžičky cukru, ocet, mletý pepř, sůl.
Bramborový salát s vejci krok za krokem:
1. Brambory uvaříme ve slupce a zchladlé je oloupeme.
2. Vejce uvaříme natvrdo.
3. Vychlazené brambory, vejce a okurkou pokrájíme na kos¬tičky, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme ostatní přísady a lehce promícháme.
4. Bramborový salát s vejci necháme chvíli odležet v chladnu a podáváme.
Bramborový salát s fazolemi
Ingredience pro recept Bramborový salát s fazolemi:
600 g brambor, 1 cibule, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 kyselé okurky, ocet, mletý pepř, sůl, konzerva červených fazolí, 150 g majonézy, kousek mrkve a celeru, hořčice.
Bramborový salát s fazolemi krok za krokem:
1. Postupujeme stejně jako v předchozích receptech.
2. Fazole z konzervy slijeme a propláchneme.
3. Promícháme s ostatními ingrediencemi.
4. Vychladíme a podácáme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat