čtvrtek 12. prosince 2013

Bramborové saláty - tři druhy

Bramborové saláty, foto med

Bramborový salát má pokaždé trochu jinou chuť a dost rodin má své vlastní recepty, podle kterých je ten jejich ten nejlepší. Ukážeme si na třech receptech, jak málo se mohou lišit a jak jinak budou chutnat.

Bramborový salát s majonézou

Ingredience pro recept Bramborový salát s majonézou:

600 g brambor, 150 g majonézy, 2 sterilované okurky, kousek mrkve a celeru, 1 malá cibule, 1 malé jablko, malý konzervovaný hrášek, ocet, mletý pepř, sůl, lžička hořčice.

Bramborový salát s majonézou krok za krokem: 

  1. Brambory uvaříme ve slupce a zchladlé je oloupeme.
  2. V osolené vodě uvaříme kousek mrkve a celeru, které nakrájíme na kostičky. Ke konci varu přidáme lžíci octa, aby zelenina získala nakyslou chuť.
  3. Oloupeme a na kostky nakrájíme jablko. Nakrájíme také cibuli a okurky nadrobno.
  4. Brambory nakrájíme na kostičky, smícháme se zeleninou a jablkem. Přidáme majonézu hořčicí, sůl, pepř a případně dochutíme octem.
  5. Bramborový salát s majonézou necháme chvilku proležet v chladnu.

Bramborový salát s vejci

Ingredience pro recept Bramborový salát s vejci:

600 g brambor, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, 3 lžíce oleje, 2 lžičky cukru, ocet, mletý pepř, sůl.

Bramborový salát s vejci krok za krokem: 

  1. Brambory uvaříme ve slupce a zchladlé je oloupeme.
  2. Vejce uvaříme natvrdo.
  3. Vychlazené brambory, vejce a okurkou pokrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme ostatní přísady a lehce promícháme.
  4. Bramborový salát s vejci necháme chvíli odležet v chladnu a podáváme.

Bramborový salát s fazolemi

Ingredience pro recept Bramborový salát s fazolemi:

600 g brambor, 1 cibule, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 kyselé okurky, ocet, mletý pepř, sůl, konzerva červených fazolí, 150 g majonézy, kousek mrkve a celeru, hořčice.

Bramborový salát s fazolemi krok za krokem: 

  1. Postupujeme stejně jako v předchozích receptech.
  2. Fazole z konzervy slijeme a propláchneme.
  3. Promícháme s ostatními ingrediencemi.
  4. Vychladíme a podáváme.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: