pátek 20. prosince 2013

Tři pomazánky z uzenin

Pomazánka z uzenin, foto med

Pomazánky z uzeného masa a z uzenin patří k těm oblíbenějším. Uvedeme si tři druhy - některé z uzeného masa, jiné ze salámu.

1. Pomazánka z uzeného masa

Ingredience pro recept Pomazánka z uzeného masa:

300 g libového uzeného masa, 100 g majonézy, čerstvě nastrouhaný křen, petrželka, sůl, pepř.

Pomazánka z uzeného masa krok za krokem:

  1. Uzené maso uvaříme doměkka a necháme ve vývaru vychladnout. 2. Maso nahrubo umeleme nebo pokrájíme na jemné nudličky. 
  2. Křen oškrábeme a jemně nastrouháme.
  3. Vše smícháme s majonézou, přidáme jemně nasekanou petrželkou a podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Pomazánku z uzeného masa mažeme na chlebíčkovou veku, na kolečka rohlíku nebo na tmavé pečivo a zdobíme kouskem kyselé okurky, cherry rajčátkem a natí cibule nebo pórku

2. Pomazánka z turistického salámu

Ingredience pro recept Pomazánka z turistického salámu:

150 g turistického salámu, 150 g taveného smetanového sýra, 100 g másla, 1 stroužek česneku, sůl, mletá paprika

Pomazánka z turistického salámu krok za krokem:

  1. Změklé máslo utřeme se solí do pěny
  2. Tavený sýr rozmělníme vidličkou a rozmícháme s máslem.
  3. Turistický salám oloupeme a umeleme nebo jemně pokrájíme a vmícháme do pomazánky.
  4. Oloupeme česnek a utřeme ho se solí. Přidáme ho i s mletou paprikou do pomazánky.
  5. Pomazánku z turistického salámu mažeme na chlebíčkovou veku a zdobíme plátkem vařeného vajíčka, kyselou okurkou a zelenou petrželkou.

3. Salámová pomazánka s česnekem

Ingredience pro recept Salámová pomazánka s česnekem:

200 g měkkého salámu (může být i točený nebo špekáčky), 100 g tvrdého sýra, 100 g majonézy, 3 stroužky česneku, sůl

Salámová pomazánka s česnekem krok za krokem:

  1. Měkký salám oloupeme a pokrájíme na jemné nudličky.
  2. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Salám i sýr rozmícháme s majonézou.
  4. Česnek oloupeme, utřeme se solí a vmícháme do pomazánky.
  5. Salámovou pomazánku s česnekem mažeme na chlebíčkovou veku nebo na tmavé pečivo. Zdobíme kyselou okurkou.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: