K uzenému masu se dobře hodí i luštěniny. Oblíbená je čočka, zvláště když je posypaná osmaženou cibulkou.
Ingredience pro recept Čočka s uzeným:
200 g čočky, bobkový list, nové koření, 2 větší cibule, 2 lžíce octa, omastek, sůl, petrželka, pažitka nebo nať cibule, uzené maso podle počtu strávníků, kyselé okurky
Čočka s uzeným krok za krokem:
1. Do dostatečného množství vody dáme vařit čočku. Přidáme bobkový list a nové koření, sůl zatím ne.
2. Když je čočka poloměkká, osolíme ji a dovaříme doměkka, až se voda zcela vyvaří..
3. Na pánvi na oleji nebo na másle opečeme plátky uzeného, je-li tuhé, podlijeme vodou a podusíme doměkka.
4. Oloupeme a na omastku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
5. Část cibule přidáme do čočky. Vmícháme také ocet, případně ještě dosolíme a dochutíme sekanou petrželkou nebo pažitkou. Mouku vynecháme, je zbytečná.
6. Naložíme na talíř a na porce čočky rozdělíme zbývající osmaženou cibuli i s omastkem.
7. Čočka s uzeným podáváme s kyselou okurku.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat