neděle 27. března 2011

Čočka s uzeným


K uzenému masu se dobře hodí i luštěniny. Oblíbená je čočka, zvláště když je posypaná osmaženou cibulkou.
 
Ingredience pro recept Čočka s uzeným:

200 g čočky, bobkový list, nové koření, 2 větší cibule, 2 lžíce octa, omastek, sůl, petrželka, pažitka nebo nať cibule, uzené maso podle počtu strávníků, kyselé okurky

Čočka s uzeným krok za krokem:

1. Do dostatečného množství vody dáme vařit čočku. Přidáme bobkový list a nové koření, sůl zatím ne.

2. Když je čočka poloměkká, osolíme ji a dovaříme doměkka, až se voda zcela vyvaří..

3. Na pánvi na oleji nebo na másle opečeme plátky uzeného, je-li tuhé, podlijeme  vodou a podusíme doměkka.

4. Oloupeme a na omastku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

5. Část cibule přidáme do čočky. Vmícháme také ocet, případně ještě dosolíme a dochutíme sekanou petrželkou nebo pažitkou. Mouku vynecháme, je zbytečná.

6. Naložíme na talíř a na porce čočky rozdělíme zbývající osmaženou cibuli i s omastkem. 

7. Čočka s uzeným podáváme s kyselou okurku.

Dobrou chuť! 

Žádné komentáře: