pátek 25. března 2011

Utopenci - základní recept

Utopenci - základní recept, foto med

Receptů na ty nejúžasnější utopence se nabízí celá řada. Vycházíme ale z klasického předpisu, do něhož každé podle chuti může přidávat například feferonky nebo jiné ostré papričky, anebo kapie.

Ingredience na recept Utopenci:

1 kg špekáčků, 5 cibulí, drcený pepř, ostrá paprička - feferonka,
Nálev - 2 šálky vody, 1 šálek octa

Utopenci - základní recept krok za krokem:

  1. Špekáčky oloupeme a po stranách nařízneme.
  2. Oloupeme cibule a nakrájíme je na kolečka.
  3. Několik koleček cibule přeřízneme napůl a tyto půlky napěchujeme  do naříznutých špekáčků.
  4. Svaříme vodu s octem, přidáme pepř.
  5. Do velké lahve od okurek klademe střídavě vrstvu nakrájené cibule a vrstvu špekáčků, případně přidáme feferonku nebo kapie nakrájené na proužky.
  6. Poslední vrstvou je cibule.
  7. Naplněnou sklenici zalijeme ještě horkým nálevem. 
  8. Utopence překryjeme pergamenovým papírem nebo v nouzi potravinářskou fólií, převážeme provázkem nebo gumičkou a necháme zrát při pokojové teplotě asi 5 dní. 
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: