Utopenci - základní recept, foto med |
Receptů na ty nejúžasnější utopence se nabízí celá řada. Vycházíme ale z klasického předpisu, do něhož každé podle chuti může přidávat například feferonky nebo jiné ostré papričky, anebo kapie.
Ingredience na recept Utopenci:
1 kg špekáčků, 5 cibulí, drcený pepř, ostrá paprička - feferonka,
Nálev - 2 šálky vody, 1 šálek octa
Utopenci - základní recept krok za krokem:
- Špekáčky oloupeme a po stranách nařízneme.
- Oloupeme cibule a nakrájíme je na kolečka.
- Několik koleček cibule přeřízneme napůl a tyto půlky napěchujeme do naříznutých špekáčků.
- Svaříme vodu s octem, přidáme pepř.
- Do velké lahve od okurek klademe střídavě vrstvu nakrájené cibule a vrstvu špekáčků, případně přidáme feferonku nebo kapie nakrájené na proužky.
- Poslední vrstvou je cibule.
- Naplněnou sklenici zalijeme ještě horkým nálevem.
- Utopence překryjeme pergamenovým papírem nebo v nouzi potravinářskou fólií, převážeme provázkem nebo gumičkou a necháme zrát při pokojové teplotě asi 5 dní.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat