Pečené kanadské kuře má velmi chutnou křupavou kůrčičku. Fazolové lusky toto tučnější jídlo vyvažují a doplňují vitamíny.
Ingredience pro recept Kanadské kuře s fazolkami:
Kuře, střehna nebo křídla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky mletého pepře, olej, balíček mrazených fazolových lusků nebo asi 500 g čerstvých.
Kanadské kuře s fazolkami krok za krokem:
1. Kuře opláchneme, osušíme a naporcujeme na menší díly.
2. Každý kousek osolíme.
3. V misce rozmícháme mouku se solí a kořením. Ostré koření přidáváme tak, jak máme rádi, případně ho můžeme zcela vynechat. Do pekáčku nalijeme trochu oleje.
4. Každý kousek obalíme v ochucené mouce a vložíme do pekáčku.
5. Dáme do rozpálené trouby a pečeme asi 25 minut.
6. Poté všechny kousky kuřete obrátíme a dopečeme do červena a do křupava.
7. Do hrnce s osolenou vroucí vodou vhodíme fazolové lusky a uvaříme.
8. Fazolky zcedíme a pokapeme rozehřátým máslem.
9. Kanadské kuře s fazolkami můžeme podávat i brambory nebo vařenou rýži.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat