středa 23. března 2011

Sekaný biftek se šťouchanými brambory


Sekaný biftek má tu výhodu, že na něj můžeme použít jakékoli libové mleté hovězí maso a nikdy nezůstane tuhý.


Ingredience pro recept Sekaný biftek se šťouchanými brambory:

maso - 500 g mletého hovězího, nebo si sami umeleme hovězí zadní, 3 vejce, sůl, steakové pepře, omastek na smažení
brambory - 4 střední brambory, 1 cibule, pažitka, sůl, máslo nebo sádlo

Sekaný biftek se šťouchanými brambory krok za krokem:

1. Uvaříme brambory ve slupce.

2. Umeleme maso

3. Přidáme vejce, pepře a sůl a promícháme, aby vznikla řídká kaše. Strouhanku nedáváme. Můžeme ale přidat různé zelené koření.

4. Horké vařené brambory oloupeme.

5. Nakrájenou cibuli osmahneme na másle nebo na sádle (výsledná chuť je odlišná v jemnosti).

6. Na cibuli dáme brambory, které rozmačkáme š'touchadlem.

7. Přidáme sůl a nasekanou pažitku a zapracujeme. Odložíme do tepla.

8. Lžící vykrajujeme z mletého masa kusy, klademe do pánve s rozpáleným olejem, kde je roztlačíme v ploché řízečky.

9. Vysmažíme po obou stranách dozlatova a ihned podáváme.

10. Sekaný biftek se šťouchanými brambory podáváme s cibulí, kyselou okurku a hořčicí.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: