Sekaný biftek má tu výhodu, že na něj můžeme použít jakékoli libové mleté hovězí maso a nikdy nezůstane tuhý.
Ingredience pro recept Sekaný biftek se šťouchanými brambory:
maso - 500 g mletého hovězího, nebo si sami umeleme hovězí zadní, 3 vejce, sůl, steakové pepře, omastek na smažení
brambory - 4 střední brambory, 1 cibule, pažitka, sůl, máslo nebo sádlo
Sekaný biftek se šťouchanými brambory krok za krokem:
1. Uvaříme brambory ve slupce.
2. Umeleme maso
3. Přidáme vejce, pepře a sůl a promícháme, aby vznikla řídká kaše. Strouhanku nedáváme. Můžeme ale přidat různé zelené koření.
4. Horké vařené brambory oloupeme.
5. Nakrájenou cibuli osmahneme na másle nebo na sádle (výsledná chuť je odlišná v jemnosti).
6. Na cibuli dáme brambory, které rozmačkáme š'touchadlem.
7. Přidáme sůl a nasekanou pažitku a zapracujeme. Odložíme do tepla.
8. Lžící vykrajujeme z mletého masa kusy, klademe do pánve s rozpáleným olejem, kde je roztlačíme v ploché řízečky.
9. Vysmažíme po obou stranách dozlatova a ihned podáváme.
10. Sekaný biftek se šťouchanými brambory podáváme s cibulí, kyselou okurku a hořčicí.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat