Pikantní kotlety nejprve marinujeme v nálevu s kajenským pepřem a česnekem a dalšími přísadami.
Ingredience pro recept Pikantní kotlety:
4 kotlety, sůl, pepř, omastek
marináda: 2 vejce, 1 lžíce kečupu, 1 lžička majoránky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička kari, 1/2 lžičky caneyského pepře, 3 stroužky česneku.
Pikantní kotlety krok za krokem:
1. Kotlety naklepeme, nasolíme a naložíme přes noc do omáčky - viz dále.
2. Utřeme česnek se solí.
3. V misce pečlivě smícháme vejce, kečup, koření a česnek. Utřeme v hustší marinádu.
4. Potřeme jí kotlety z obou stran a klademe je na sebe do menší misky. Zbytek marinády nalijeme do misky na maso, rozprostřeme a misku zakryjeme potravinářskou fólií.
5. Necháme naložené v ledničce nejlépe do druhého dne.
6. Rozpálíme olej na pánvi a kotlety na něm zprudka osmažíme po obou stranách.
7. Pikantní kotlety podáváme s vařeným bramborem a hráškem nebo s hranolky či americkými bramborami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat