pátek 24. července 2020

Frankfurtská polévka s párkem

Frankfurtská polévka s párkem, foto med

Frankfurtská s párkem patří k těm oblíbeným polévkám, které můžeme servírovat .jako samostatnou večeři nebo oběd, zejména když k ní podáváme pečivo nebo chléb. Její příprava není nic složitého.

Ingredience pro recept Frankfurtská polévka s párkem:

1,5 litru vývaru nebo vody s masoxem, 2 střední cibule, lžíce mleté sladké papriky, lžička pálivé mleté papriky, 3 lžíce hladké mouky, 4 větší brambory, sádlo nebo olej, 4 nohy párků, pepř, sůl, mletý kmín, čerstvá petrželka nebo libeček.

Frankfurtská polévka s párkem krok za krokem:

  1. Oloupeme cibuli a česnek, oškrábeme brambory.
  2. Na omastku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a osmahneme. 
  3. Stáhneme z ohně a vmícháme mletou papriku a zalijeme vývarem a provaříme asi 10 minut.
  4. Brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru spolu a kořením, utřeným česnekem a solí. 
  5. Až brambory změknou (asi po 12 minutách), přidáme na kolečka nakrájené párky, krátce povaříme a dozdobíme petrželkou.
  6. Frankfurtskou polévku s párkem můžeme podávat s pečivem nebo čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: