neděle 12. července 2020

Brownies – čokoládový moučník s malinami

Brownies, foto med 

Chuťově vyvážený moučník s čokoládou a malinami je naprostá lahůdka. Správně upečený je na povrchu pevný a suchý a uvnitř vlhký, až působí skoro nedopečeně. 


Ingredience pro recept Brownies – čokoládový moučník s malinami:

150 g dobré hořké čokolády nasekané na kousky, 150 g másla, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 50 g kakaa, 50 g hladké mouky, vrchovatá čajová lžička prášku do pečiva, vanilka (lusk nebo esence, popř. vanilkový cukr), 100-150 g malin

Brownies – čokoládový moučník s malinami krok za krokem:

  1. Ve vodní lázni rozpustíme polovinu čokolády s máslem.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny a vlijeme je do čokolády s máslem. Důkladně promícháme.
  3. Zapneme troubu a necháme ji rozehřát na 170 °C. Koláčovou formu nebo malý pekáček vyložíme papírem na pečení.
  4. Smícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva a promícháme ji s připravenou hmotou ve vláčné těsto.
  5. Nakonec do těsta přidáme kousky čokolády a maliny, velmi jemně promícháme a nalijeme do formy.
  6. Pečeme na 170 °C 40 minut. Poté necháme zcela vychladnout v troubě. Po vychladnutí nakrájíme a jednotlivé kousky ještě můžeme posypat pomocí sítka kakaem.
  7. Brownies – čokoládový moučník s malinami podáváme zcela vychladlý.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: