středa 11. ledna 2023

Bílková roláda s tvarohem

 

Bílková roláda s tvarohem

Když nám zbydou bílky, třeba po pečení vánoček nebo mazanců, můžeme z nich připravit chutnou bílkovou roládu. Tu posléze naplníme ochuceným tvarohem.


Ingredience pro recept Bílková roláda s tvarohem:

Těsto: 6 bílků, 100 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 100 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva

Náplň: 2 tvarohy, 60 g moučkového cukru, vanilkový cukr, nastrouhaná kůra z citronu, lžíce rumu. Čokoládová poleva.


Bílková roláda s tvarohem krok za krokem:

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli na polotuhý sníh.
  2. Po částech přidáváme cukr a vyšleháme tuhý sníh.
  3. Smícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva.
  4. Mouku vmícháme do sněhu stěrkou nebo vařečkou.
  5. Těsto rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C.
  6. Ještě vlahé těsto i s papírem na pečení zarolujeme a necháme zcela vychladnout.
  7. Z vychladlé rolády stáhneme papír.
  8. Tvaroh utřeme s cukrem a ostatními ingrediencemi. Potřeme jím plát rolády, ale asi ¼ dáme stranou.
  9. Roládu opatrně zarolujeme pomocí utěrky. Potřeme ji zbytkem tvarohu a cikcak pocákáme rozehřátou čokoládovou polevou.
  10. Bílkovou roládu necháme alespoň hodinu vychladit v ledničce a poté nakrájíme na kolečka a podáváme.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: