čtvrtek 19. ledna 2023

Tvarohový koláč s jablky

 

Tvarohový koláč s jablky

Vláčný koláč z tvarohového těsta s jablky a skořicí nechá málokoho chladným. Zvládnou ho i ti, kteří mají s pečením málo zkušeností.

Ingredience pro recept Tvarohový koláč s jablky:

Těsto: 250 g hladké mouky, 250 g měkkého tučného tvarohu, 180 g másla, Hery nebo jiného tuku, 1 vejce, 150 g moučkového cukru, ½ prášku do pečiva, 

Náplň: 5 jablek, vanilkový cukr, mletá skořice


Tvarohový koláč s jablky krok za krokem:

  1. Z jablek odstraníme jádřinec, oloupeme je a nakrájíme na měsíčky.
  2. Utřeme cukr s máslem a vejcem do pěny.
  3. Přidáme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto.
  4. Pekáč vyložíme papírem na pečení a těsto na něj rozválíme, okraje trochu zvedneme.
  5. Na těsto klademe nakrájená jablka, která posypeme cukrem a skořicí.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
  7. Tvarohový koláč s jablky podáváme vychlazený a lehce pocukrovaný.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: