![]() |
Bramborák neboli cmunda, foto med |
Bramborák je nejlepší horký rovnou z pánve. Klasický se dělá s měkkým salámem nebo špekáčkem, ale můžeme použít i zbytky uzeného masa.
Ingredience pro recept Bramborák neboli cmunda:
750 g brambor, 3 lžíce mouky, vejce, sůl, pepř, česnek, uzenina, majoránka a nejlépe sádlo na smažení (může být i olej).
Bramborák neboli cmunda krok za krokem:
- Brambory oškrábeme a nastrouháme.
- Ihned vmícháme mouku, aby brambory nezmodraly.
- Přidáme vejce, utřený česnek, na kousky nakrájenou uzeninu, vejce, sůl, pepř a hrstičku majoránky, kterou rozemneme v dlaních.
- Umícháme řidší těsto.
- Na pánvi rozpálíme omastek, vložíme do něj lžíci těsta a do tenka rozetřeme, pak druhou a podle místa i třetí.
- Bramborák neboli cmundu usmažíme po obou stranách dozlatova a ihned podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat