úterý 22. března 2011

Bramborák neboli cmunda

Bramborák neboli cmunda, foto med

Bramborák je nejlepší horký rovnou z pánve. Klasický se dělá s měkkým salámem nebo špekáčkem, ale můžeme použít i zbytky uzeného masa.

Ingredience pro recept Bramborák neboli cmunda:

750 g brambor, 3 lžíce mouky, vejce, sůl, pepř, česnek, uzenina, majoránka a nejlépe sádlo na smažení (může být i olej).

Bramborák neboli cmunda krok za krokem:

  1. Brambory oškrábeme a nastrouháme.
  2. Ihned vmícháme mouku, aby brambory nezmodraly.
  3. Přidáme vejce, utřený česnek, na kousky nakrájenou uzeninu, vejce, sůl, pepř a hrstičku majoránky, kterou rozemneme v dlaních.
  4. Umícháme řidší těsto.
  5. Na pánvi rozpálíme omastek, vložíme do něj lžíci těsta a do tenka rozetřeme, pak druhou a podle místa i třetí.
  6. Bramborák neboli cmundu usmažíme po obou stranách dozlatova a ihned podáváme.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: