pátek 25. března 2011

Utopenci - základní recept


Receptů na ty nejúžasnější utopence se nabízí celá řada. Vycházíme ale z klasického předpisu, do něhož každé podle chuti může přidávat například feferonky nebo jiné ostré papričky, anebo kapie.

Ingredience na recept Utopenci:

1 kg špekáčků, 5 cibulí, drcený pepř, ostrá paprička - feferonka,
Nálev - 2 šálky vody, 1 šálek octa

Utopenci - základní recept krok za krokem:

1. Špekáčky oloupeme a po stranách nařízneme.

2. Oloupeme cibule a nakrájíme je na kolečka.

3. Několik koleček cibule přeřízneme napůl a tyto půlky napěchujeme  do naříznutých špekáčků.

4. Svaříme vodu s octem, přidáme pepř.

5. Do velké lahve od okurek klademe střídavě vrstvu nakrájené cibule a vrstvu špekáčků, případně přidáme feferonku nebo kapie nakrájené na proužky.

6. Poslední vrstvou je cibule.

7. Naplněnou sklenici zalijeme ještě horkým nálevem. 

8. Utopence překryjeme pergamenovým papírem nebo v nouzi potravinářskou fólií, převážeme provázkem nebo gumičkou a necháme zrát při pokojové teplotě asi 5 dní. 

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: