úterý 22. března 2011

Kuřecí játra s rýží



Ingredience pro recept Kuřecí játra s rýží:

balíček kuřecích jater (500 g), 1 cibule, trochu omastku, lžíce mouky, sůl, kmín, bobkový list, nové koření, pepř, šálek rýže nebo varný sáček.

Kuřecí játra s rýží krok za krokem: 

1. Játra propláchneme, osušíme a pokrájíme je na menší kousky.
2. Nabereme šálek rýže, propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme 2 a půl šálku vody a hrstku soli a vaříme. 3. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme.
4. Do rozpálené cibule přidáme játra, opepříme a okmínujeme. Opečeme, pak zakryjeme poklicí a necháme krátce dusit.
5. Slabě zaprášíme moukou, podlijeme horkou vodou, přidáme bobkový list a nové koření a teprve nyní osolíme.
6. Rýži odstavíme a necháme ji dojít.
7. Játra jsme jen krátce nechali přejít a můžeme podávat.
8. Kuřecí játra s rýží ozdobíme zelenou petrželkou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: